Szkolenia Gastro-Hotel

Patroni









 

GKlogo mini

 

gk24 mini







Kreatywna Kuchnia Mistrzów -


podsumowanie


Wśród wielu atrakcji ostatnich edycji targów Gastro-Hotel, projekt Kreatywnej Kuchni Mistrzów był jednym z najciekawszych i najchętniej odwiedzanych przez gości oraz wystawców. Jego realizacja możliwa była dzięki licznym sponsorom, stowarzyszeniom kucharzy i wsparciu obiektów gastronomicznych i hotelarskich.
 
Kreatywna Kuchania Mistrzów była cyklicznym wydarzeniem. Idea przedsięwzięcia zakładała stworzenie na terenie targów prawdziwej, w pełni funkcjonującej restauracji. Obserwacja najwybitniejszych szefów kuchni, którzy przygotowują potrawy „na żywo”, prezentacja funkcjonowania poszczególnych urządzeń, pokaz najnowszych trendów w aranżacji stołów oraz sposobów serwowania dań to tylko niektóre z atrakcji jakie czekały na odwiedzających.
Kreatywna Kuchnia Mistrzów dzięki niezwykłej atmosferze stała się ulubionym punktem spotkań. Przyciąga licznych gości i sprzyja rozmowom biznesowym, wymianom opinii, dyskusjom na tematy związane z życiem branży. To zapewne jeden z powodów dla których często zaglądali tu dziennikarze, by przeprowadzać wywiady z wystawcami, jurorami konkursów, kucharzami i innymi uczestnikami targów Gasto-Hotel.

Dziękujemy wszystkim bezpośrednio związanym z realizacją Kuchni Mistrzów. Sponsorom: Fagor, Oerlemans, Agiw, Dorado, Targowe stoiska, organizatorowi Targów Gastro-Hotel. Szczególne słowa uznania dla Zbigniewa Kurleto (Gastroinfo – www.kurleto. pl), Wiesława Wilhelma (www. gastromer. pl), bez których ten projekt nie byłby tak profesjonalnym wydarzeniem. A także stowarzyszeniom i kucharzom, którzy swą wiedzą i profesjonalną pracą uświetnili poszczególne edycje targów:
Edycja w Kołobrzegu: Stowarzyszenie Polskich Kucharzy i Cukierników Region Zachodniopomorski, Szefowie Kuchni i Kucharze: Prezes Stowarzyszenia Adam Dmyterko wraz z ekipą w składzie: Krzysztof Biłyj, Tadeusz Kisiel, Norbert Dorobisz, Tomasz Stachowicz, Wojciech Bukowiecki, Emilian Juszko i Bogumił Bartecki.
Edycja w Zakopanem: Stowarzyszenie Małopolskich Kucharzy i Cukierników, Prezes Stowarzyszenia Marcin Polus wraz z ekipą w składzie: Marek Galica, Rafał Dorociuk, Andrzej Krężelok, Sylwester Lis, Kazimiera Staszel, Małgorzata Łabuz oraz Jan Wojtanek.
Edycja we Wrocławiu: Zamek Krasiczyn Z-ca Dyrektora Gastronomii Bożena Holicka z załogą z Zamku w Krasiczynie w obsadzie: Magdalena Ziemska, Bożena Skrętkowska i Maciej Gołdyn.
 
Serdecznie dziękujemy!
 Mariusz Kwaśniak

Współpracujemy z:

culinary com pl www poradnikrestauratora com pl  gk24 pl Targi

nadmorze pl hotwpol Targi

e-konferencje pl targi gastronomiczne targi hotelarskie targi hotelarskietargi turystyczne

turystyka24h pl papaja pl targowestoiska info Targi