Szkolenia Gastro-Hotel

Patroni









 

GKlogo mini

 

gk24 mini







PODSUMOWANIA 2012


Za nami 20 edycji targów Gastro-Hotel. To okazja do podsumowania najważniejszych wydarzeń i aktywności targowych jakie wydarzyły się na przestrzeni ostatnich lat.
 
Dwadzieścia edycji to czas, w którym targi Gastro- Hotel ewoluowały, nabrały charakteru, osiągnęły status wydarzenia rozpoznawalnego i stały się jednymi z najlepiej profilowanych targów b2b branży gastronomiczno- hotelarskiej w skali regionalnej. Corocznie organizator realizuje kilka edycji, które swym zasiągiem pokrywają praktycznie cały obszar kraju. Wystawcy spotykają się w najważniejszych dla branży miejscach skupiających rzeszę gastronomów i hotelarzy takich jak Kołobrzeg, Wrocław, Zakopane etc. Elastyczność organizatora i wsłuchiwanie się w potrzeby branży sprawiły, iż targi Gastro-Hotel ewoluowały stając się miejscem spotkań i wymiany doświadczeń, myśli, swego rodzaju tubą rynkowych newsów oraz doskonałym polem do obserwowania zmieniających się trendów rynkowych.
Niezmiennie na wysokim poziomie stoją wszelkie atrakcje targowe wzbogacające program imprezy. Wśród nich znajdują się pozycje dedykowane każdej grupie interesariuszy. Do najważniejszych zaliczyć należy: szkolenia i warsztaty, pokazy i prezentacje, a także wyjątkową Kuchnię Mistrzów o której więcej piszemy w osobnym artykule zamieszczonym w niniejszym wydaniu. Bez wątpienia jednym z najatrakcyjniejszych punktów towarzyszących targom są konkursy z Kulinarną Ucztą Gastro-Hotel z Markiem Widomskim na czele. Konkurs ten wyłaniał finalistów poszczególnych imprez, którzy w wielkim finale oprócz atrakcyjnych nagród zyskiwali nominację do Kulinarnego Pucharu Polski. Zachęcamy do lektury tekstu poświęconego temu tematowi (w bieżącym numerze). Wśród szkoleń i warsztatów najpopularniejszymi były: kurs wiedzy o winie prowadzony przez wyśmienitego sommeliera Pawła Góździa oraz cykl szkoleń i warsztatów z zakresu zarządzania placówkami hotelarskimi i gastronomicznymi realizowany przez Panią Teresę Kucharską. Liczną widownie zyskiwały pokazy obsługi i serwisu hotelowego, a także popisy kunsztu barmańskiego, w których brylował mistrz flair Krzysztof Drabik. Widowiskowe atrakcje to specjalność targów Gastro-Hotel. Podziw publiczności na przestrzeni wszystkich edycji wzbudzały pokazy carvingu oraz mistrzostwa w Rzeszowie i we Wrocławiu, pokazy kuchni molekularnej i prezentacje różnorodnych technik gastronomicznych w wykonaniu najwybitniejszych szefów kuchni.
Targi Gastro-Hotel to niezwykłe wydarzenia w kalendarzu imprez branży HoReCa. Niezwykłe, bo nie są tylko kilkudniowym, jednorazowym eventem. Są regularnym, wielokrotnie realizowanym w ciągu roku, na przestrzeni całego kraju wydarzeniem skupiającym producentów, usługodawców, hotelarzy i gastronomów. Tworzą społeczność. Rozpoczynają się na długo przed datą targów i trwają jeszcze długo po ich fizycznym zakończeniu. Pewną zasługę ma w tym również czasopismo, które trzymacie teraz Państwo w ręku.
Dziękujemy, że jesteście z Nami od 20 edycji.
Zapraszamy na kolejne 20.


Mariusz Kwaśniak

Współpracujemy z:

culinary com pl www poradnikrestauratora com pl  gk24 pl Targi

nadmorze pl hotwpol Targi

e-konferencje pl targi gastronomiczne targi hotelarskie targi hotelarskietargi turystyczne

turystyka24h pl papaja pl targowestoiska info Targi