Szkolenia Gastro-Hotel

Konkurs


Konkurs Gastro-Hotel

Patroni











 

GKlogo mini

 

gk24 mini













Szkolenia i warsztaty

 

Targi Gastronomiczno-Hotelarskie Doświadczenie w projektowaniu profesjonalnych kuchni obejmuje ostatnie 20 lat. Dorobek naukowy oraz stypendia zagraniczne zaowocowały doktoratem oraz publikacją książki pt.” Projektowanie technologiczne zakładów gastronomicznych, kuchni hotelowych i szpitalnych”.

Od 2008 roku dr inż. Barbara Koziorowska-Abramczyk jest konsultantem FCSI – międzynarodowej organizacji zrzeszającej specjalistów z dziedziny technologicznego projektowania, a przynależność projektanta do tej organizacji stanowi gwarancję dla inwestora - co do poprawności zastosowanych rozwiązań.


Podczas targów zapraszamy na wykład: "Ograniczenie zużycia energii elektrycznej dla obiektów gastronomicznych do 45% - system KES ( Kitchen Energy Saver ) oraz inne czynniki obniżające koszt inwestycji i eksploatacji profesjonalnej kuchni."

Każdy odbiorca w momencie podłączenia do sieci energetycznej deklaruje jaką maksymalną moc zamierza z niej pobrać . W tym celu sumuje moce poszczególnych odbiorników energii - w tym urządzeń gastronomicznych. Po zadeklarowaniu wartości mocy w "Umowie sprzedaży energii elektrycznej" dokonujemy opłaty miesięcznej za każdy 1kW mocy tzw. "umownej" w kwocie ok. 6,60 zł do 16,60 zł w zależności od dystrybutora : Enea, Tauron, Energa, RWE ….( Kołobrzeg 13 zł ).

System KES, znany w Europie zachodniej już od kilkunastu lat, ogranicza koszt mocy umownej nawet do 45%.

Na koszt inwestycji i eksploatacji profesjonalnej kuchni ma wpływ powierzchnia zaplecza gastronomicznego, która generuje potężne koszty wentylacji mechanicznej oraz zatrudnienia.

Jak ograniczyć te koszty dowiecie się Państwo na wykładzie….




Targi Gastronomiczno-Hotelarskie


Lucyna Haluch - Mistrz kucharski , trener, właściciel Restauracji Leśny Dworek w Gorlicach oraz Prezes Fundacji Wiedza Umiejętność Rozwój. W branży gastronomicznej i hotelarskiej ponad 25 lat. Gastronomia i sztuka kulinarna to nie tylko jej ścieżka zawodowa, ale przede wszystkim miłość i styl życia. Należy do Polskiego Oddziału Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy – Eurotoques.

Zapraszamy na szkolenie: „ Czym nas karmią” co tak naprawdę kupujemy zachęcani pięknymi reklamami. Czy jesteśmy w stanie oprzeć się reklamie, czy bez wszechobecnej bombardującej nas reklamie wybierzemy ten sam produkt, jak bardzo jesteśmy zależni od technologii i masmediów.

Ukazanie wpływu mas mediów na rynek produktów żywnościowych , na rynek gastronomiczny korzyści i zagrożenia. O czym należy pamiętać chcąc znaleźć kompromis pomiędzy modną a dobrą restauracją. Socjal media pomagają w zdobywaniu popularności, ale najważniejsze jest jedzenie. "Smaczne jedzenie i uśmiechnięta pomocna załoga to podstawa sukcesu każdej dobrej, również i modnej, chętnie odwiedzanej restauracji".

Oddziaływanie socjal mediów to duże wyzwanie dla restauratorów;
- zaskakują nowymi pozycjami w karcie
- zmieniają przyzwyczajenia, np. tęczowe jedzenie
- łamią trend promujący zdrowe odżywianie
- zmieniają wyobrażenie o jedzeniu
- szokują daniami
- wprowadzają driver menu

Okazuje się, że dobre jedzenie już nie wystarcza – goście oczekują wyjątkowych doświadczeń kulinarnych ; 68 % uważa wizytę w restauracji jako formę rozrywki.
Przekoloryzowane i nad wyraz obrobione zdjęcia mogą spowodować frustrację w zderzeniu z rzeczywistością
"Lajk" czy "serduszko" to nie gość w restauracji.
Zdrowie na talerzu jest bardzo ważne.
W sukces restauracji wpisany jest również zaangażowany pracownik.

Kluczem do sukcesu jest otwartość na innych ludzi i szczerość wobec nich.




Fotowoltaika i pompy ciepła w systemach energetycznych hoteli. - szkolenie TG Technika Grzewcza


Czas na energię odnawialną w hotelarstwie

Rozwój gospodarczy i społeczny mają wielki wpływ na polski rynek energetyczny. Malejące zasoby surowców naturalnych, rosnące koszty ich pozyskania oraz problemy z emisją CO2, smogiem oraz rosnące ceny energii zmuszają do skorzystania z odnawialnych i niekonwencjonalnych źródeł energii takich jak fotowoltaika i pompy ciepła. Rozwój i wzrost wydajności technologii pozyskania energii odnawialnej wpływa na decyzje energetyczne w zakładach hotelarskich, które w perspektywie czasu mają tylko pozytywne konsekwencje. Stosowanie OZE w hotelach przyczynia się do obniżenia kosztów energii, zwiększa konkurencyjność oraz podnosi świadomość ekologiczną pracowników i odwiedzających Gości.


Energia solarna

Fotowoltaika służy pozyskiwaniu energii ze światła w sposób bezpieczny i bezawaryjny przez 365 dni w roku. Moduły fotowoltaiczne tworzą napięcie wtedy gdy pada na nie światło, i nie koniecznie muszą to być dni słoneczne. Obecnie to najskuteczniejsze, ekologiczne rozwiązanie do produkcji energii elektrycznej na świecie. Pozwala na niezależność energetyczną i optymalizację kosztów stałych w gospodarstwach domowych i przedsiębiorstwach. Dzięki instalacji fotowoltaicznej uzyskujemy prąd elektryczny – czystą energię, którą możemy wykorzystać w dowolny sposób. To po prostu darmowe i ogólnodostępne źródło energii.


Najwyższa jakość paneli fotowoltaicznych SmartWire

Technologia SmartWire to najnowocześniejsza i najbardziej wydajna technologia opracowana przez szwajcarską firmę Meyer Burger. Technologia produkcji modułów PV o największej wydajności, odporności na uszkodzenia, bezawaryjności i gwarancji uzysku prądu. Technologia SmartWire – to specjalna siatka połączeń, która pokrywa płytki krzemu. Jest w pełni dostosowana i dedykowana do innowacyjnych ogniw trzeciej generacji HJT Bi-facial. Ten sposób połączenia zaowocował znacznie większą wydajnością produkcji prądu. W porównaniu do pochodzącej ze wschodu technologii bus-bur moduły SWTC przewyższają swoją wydajnością nawet o 25% przestarzałą już dzisiaj technologię polikryształową. To wyrób o najwyższych parametrach pracy i stabilności energetycznej w skali światowej, obecnie dostępny na rynku. Nowoczesna technologia zapewnia od 15 do 30% więcej mocy w stosunku do obecnie stosowanych technologii.


Pompowanie z natury

Fotowoltaika dostarcza energię elektryczną, natomiast pompy ciepła rozwiązują nam problem zapotrzebowania na energię cieplną. Jak sama nazwa sugeruje, urządzenia te „pompują” ciepło z otoczenia o niskiej temperaturze (z gruntu lub powietrza na zewnątrz budynku) i po podniesieniu temperatury czynnika roboczego przekazują ciepło do ogrzewanych pomieszczeń lub podgrzewają wodę użytkową.


Jakość pomp ciepła

Ferroli włoski producent urządzeń grzewczych i chłodzących oferuje pompy ciepła zapewniające niskie koszty eksploatacyjne – w porównaniu do gazu ziemnego będą one niższe o ok. 50 %, a w przypadku oleju opałowego zaś ok. 70 %. W sektorze dużych przedsięwzięć inwestorzy mają do dyspozycji pompy ciepła powietrze – woda on-off typu monoblock: moc od 9,0 do 99,5 kW (A7/W35) - rewersyjne po stronie czynnika chłodniczego, czyli przeznaczone do grzania oraz chłodzenia oraz pompy gruntowe o mocy od 2,4 do 92,6 kW (B0/W35). W pompach o mocy od 27,6 kW do 92,6 kW. W obu rodzajach pomp zastosowano system EVI –wtrysku par do sprężarki, dzięki czemu osiągają na zasilaniu temperaturę do 65 0 C bez wspomagania grzałką.




Targi Gastronomiczno-HotelarskieSebastian Kwiatkowski absolwent Wyższej Szkoły Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie. Praktyk z wieloletnim doświadczeniem. Od 25 lat zajmuje się marketingiem oraz marketingiem internetowym. Obecnie współpracuje z ponad 40 Ośrodkami Wypoczynkowymi w kraju, udzielając im porad menadżerskich oraz zajmuje się ich kompleksową obsługą pod względem przygotowania kampanii reklamowej (profesjonalne filmy, zdjęcia, budowa oraz pozycjonowanie stron internetowych) . Specjalizuje się w zwiększaniu rentowności ośrodków.

 

W tym roku przygotowane zostały następujące szkolenia:


Socjotechnika w służbie prowadzenia recepcji. Praktyczne porady radzenia sobie z codziennymi problemami obsługi rezerwacji i gości w hotelach , pensjonatach, kwaterach

Dobrze funkcjonująca recepcja to serce obiektu hotelowego. To na jej barkach spoczywa przyjmowanie rezerwacji, negocjowanie cen z gośćmi, ustalanie terminów, przyjmowanie gości, od sprawnie działającej recepcji zależy nie tylko maksymalizacja przychodu, ale również rozwiązywanie bieżących problemów i skarg gości. Na szkoleniu dowiedzą się Państwo jakie techniki negocjacyjne i socjotechniczne wykorzystać aby sprawnie zarządzać i rozwiązywać najczęstsze problemy, które pojawiają się podczas pracy na recepcji i jak je rozwiązać nie narażając obiektu na uszczerbek dla wizerunku obiektu.



Maksymalizacja zysku z sezonu. Wydatkowanie pieniędzy na skuteczną reklamę

Szkolenie podzielone zostanie na dwie części, W części pierwszej dowiedzą się państwo jakie zabiegi należy przyjąć aby zminimalizować powstające luki między pobytami kolejnych gości oraz jaką politykę cenową przyjąć aby zwiększyć zyski z sezonu. W drugiej część skupimy się na doborze środków reklamowych, które można wykorzystać. Co więcej zdradzę Państwu sposób na bez kosztową reklamę, potrzebna będzie jedynie odrobina czasu.


 

Targi Gastronomiczno-HotelarskieWarsztaty fotografii - Jak skutecznie wyeksponować swoje produkty za pomocą zdjęcia? - Akademia Polska Smakuje. Warsztaty poprowadzi Marcin Torbiński.

We współczesnym świecie jesteśmy nieustannie bombardowani zdjęciami jedzenia. Dlaczego tylko niewiele z nich budzi w nas apetyt i zachwyt ? Jedzenia nie jest ani łatwym ani fotogenicznym obiektem do uwiecznienia. Przez lata fotografia kulinarna uchodziła za jedną z trudniejszych dziedzin fotograficznego rzemiosła. Prowadzący Marcin Torbiński wyjaśni jak ustawiać światło, nauczy odpowiednio wyeksponować produkty, a także pokaże jak pracować w plenerze bez użycia oświetlenia studyjnego i bez udziału wyrafinowanego specjalistycznego sprzętu. Uczestnicy warsztatów z cyklu Akademia Polska Smakuje wezmą czynny udział w powstawaniu profesjonalnej sesji fotograficznej.Targi Gastronomiczno-Hotelarskie


Targi Gastronomiczno-Hotelarskie

Współpracujemy z:

culinary com pl www poradnikrestauratora com pl  gk24 pl Targi

nadmorze pl hotwpol Targi

e-konferencje pl targi gastronomiczne targi hotelarskie targi hotelarskietargi turystyczne

turystyka24h pl papaja pl targowestoiska info Targi