Szkolenia Gastro-Hotel

Patroni











 

GKlogo mini

 

gk24 mini









Pokazy i Atrakcje


Rafał Durka - 28-letni Rafał Durka jest prawdopodobnie najmłodszym szefem kuchni pracującym w pięciogwiazdkowym hotelu w Polsce. Karierę rozpoczął w 2007 roku w warszawskiej restauracji, by następnie zdobywać kolejne zawodowe szczeble w nadmorskich 4- i 5-gwiazdkowych hotelach. Od kilku lat pracuje w kołobrzeskim Diune Hotel***** & Resort, który zlokalizowany jest nad samym morzem, 20 metrów od plaży. To pasjonat, który w spontaniczny sposób potrafi zaskakiwać subtelnymi i wyrafinowanymi smakami. Potrawy zachwycają bogactwem smaków, często w luźny sposób nawiązujących do kuchni staropolskiej i regionalnej. Do przygotowania dań wykorzystuje starannie wyselekcjonowane produkty lokalne i sezonowe.






Firma CARVING-GNIECH prowadzi szkolenia z zakresu sztuki carvingu. Jest to sztuka tworzenia dekoracji z warzyw i owoców. Oferta ta skierowana jest głównie do szkół, ośrodków społecznych, firm i stowarzyszeń, urzędów pracy i innych instytucji publicznych oraz prywatnych zainteresowanych kompleksową organizacją szkoleń i pokazów tajskiej sztuki carvingu. Posiadamy specjalną ofertę dla instytucji, które chciałyby przeszkolić swoich członków/uczniów u siebie na miejscu w szkole. Posiadamy własny sprzęt szkoleniowy i pomocniczny do organizacji szkoleń więc możemy wykorzystać na potrzeby szkolenia zarówno pracownie technologiczne jak i zwykłe sale lekcyjne oraz świetlice.


Ze wszystkimi niezbędnymi materiałami i surowcami dojeżdżamy do zainteresowanej szkoły/instytucji.

Gwarantem najwyższej jakości naszych szkoleń jest MISTRZ POLSKI /VICE MISTRZ ŚWIATA (LUXEMBURG 2014)– GRZEGORZ GNIECH, indywidualny brązowy medalista międzynarodowej Olimpiady Kulinarnej IKA.

Stanowimy NAJLEPSZY INSTYTUT SZKOLENIOWY W POLSCE. „UCZĄC SIĘ OD NAJLEPSZYCH SAM STAJESZ SIĘ NAJLEPSZY”.



GRZEGORZ GNIECH Vice Mistrz Świata w Carvingu, Mistrz Polski w Carvingu. Prezes Stowarzyszenia Carving Team Poland. Przygodę z carvingiem rozpoczął w 2008 roku. . W roku 2012 zdobył indywidualnie brązowy medal na największych i najbardziej prestiżowych zawodach w świecie kulinarnym - Międzynarodowej Olimpiadzie Kulinarnej IKA, a także zwyciężył w Pucharze Polski w Carvingu. Zwycięstwo brązowego medalu powtórzył w 2016. W roku 2013 zdobył tytuł VICE MISTRZA POLSKI w carvingu oraz zwyciężył w Polskim Festiwalu Carvingu i w Turnieju Carvingowym o Puchar Dolnej Wisły. Przywiózł również dwa złote i jeden srebrny medal z międzynarodowego Melonouvego Sampionatu.



Stowarzyszenie Carving Team Poland zrzesza w sobie grupę sympatyków Carvingu promujących tajską sztukę rzeźbienia w warzywach i owocach w Polsce i na świecie.






Rok 2018 to dla nas kolejne nowe i duże wyzwania. Przed nami tegoroczny puchar świata w LUKSEMBURGU z udziałem NARODOWEJ REPREZENTACJI POLSKI KUCHARZY PROFESJONALNYCH. Oczywiście jest też akcent juniorski w startach indywidualnych. To także ważny dla OSSKIC  konkurs, odbywający się w Paryżu " le Chefs en or " ogromnie ceniony za swą rangę i poziom uczestników. OSSKIC współodpowiada za wybranie i przygotowanie kucharza profesjonalnego z pomocnikiem oraz juniora.  Jednak oprócz przygotowań i startów w konkursach toczy się normalne życie.  Kuchnia, patelnia, Gość, zamówienie czy towar. Całe życie kucharzy toczy się wokoło kuchni i zazwyczaj za mało czasu na dom, rodzinę, czy po prostu wypoczynek, że nie wspomnę o czynnym wypoczynku.  Dlatego chcemy naszym Koleżankom i Kolegom po fachu przypominać o tym, co ważne i ważniejsze. Często zatracamy priorytety lub źle je wartościujemy. Mamy „z tyłu głowy" w związku z tym pewne pomysły, które niebawem ujrzą światło dzienne.  Targi to jeden z bądź co bądź momentów, kiedy kucharz może uciec od kuchni i potraktować spotkania targowe jak wycieczkę. Przy okazji zaczerpnąć nowych inspiracji.  Świetnie, że Polska ma na swojej mapie nie tylko wielkie centralne wydarzenia, ale także mniejsze, regionalne, ale nie mniej treściwie. Zapraszamy więc na tegoroczną edycję targów Gastro-Hotel w Kołobrzegu. Pamiętajcie jednak, że na targach oglądamy, ale także sugerujemy dostawcom i producentom czego oczekujemy, czego być może brak w ich ofercie.  To podnosi nasze relacje, czyli branży z kucharzami,  na wyższy poziom, zwany potocznie partnerstwo.  To zawsze przynosi poprawę jakości i zadowolenia. 



Tematem przewodnim bedzie tj w opisie "jakość, sezonowość, pomysł", pokaz poprowadzą:


Michał Kuduk - Szef Kuchni o wielu obliczach: były żołnierz SFOR na misji pokowej w Bosni i Hercegowinie, podróżnik zafascynowany Azją oraz współautor bloga kulinarno-podróżniczego kuukandtravel.com. Wielokrotny zwycięzca polskich i międzynarodowych konkursów kulinarnych, m.in.: Primerba Cup 2011 i 2013 czy Trendy Chef 2013. W ciągu ostatnich 15 lat pracował na stanowisku Szefa kuchni w hotelach 4-gwiazdkowych, a doświadczenie zawodowe zdobywał w najlepszych krakowskich restauracjach jak i również za granicą w Wielkiej Brytanii i Norwegii. Lubi tworzyć dania kuchni polskiej w nowoczesnym wydaniu, ale też często czerpie inspiracje z odbytych dotychczas podróży kulinarnych. Uwielbia egzotyczne azjatyckie klimaty, ale tak naprawdę najlepiej czuje się w górach. Jego motto życiowe to: „W życiu będziesz miał to, na co się odważysz. Marzenia się nie spełniają, marzenia się spełnia”.






Maciej Hippler - Maciej Hippler- człowiek, który swoja pracę traktuje jako swoisty styl życia. Lubi i ceni przede wszystkim kuchnię tradycyjną, lecz pasjonuje Go łączenie tradycji z nowoczesnymi technikami kulinarnymi. Zawsze otwarty na nowe wyzwania. Gotowanie sprawia mu wielka przyjemność. Swoje doświadczenie zdobywał w cztero i pięciogwiazdkowych hotelach. spędził kilkanaście tygodni na stażu w Atelier Amaro. Ostatnie cztery lata to praca w Ustce na stanowisku zastępcy szefa kuchni w Grand Lubisz, oraz szefa kuchni w Holelu Lubicz. Jest ceniony przede wszystkim za pracowitość, poczucie humoru, kreatywność i podążanie za marzeniami. Ciągle poszukuje i stawia sobie nowe cele.


Współpracujemy z:

culinary com pl www poradnikrestauratora com pl  gk24 pl Targi

nadmorze pl hotwpol Targi

e-konferencje pl targi gastronomiczne targi hotelarskie targi hotelarskietargi turystyczne

turystyka24h pl papaja pl targowestoiska info Targi