Szkolenia Gastro-Hotel

Patroni









 

GKlogo mini

 

gk24 mini







Pokazy i Atrakcje

ZAPRASZAMY NA POKAZY KULINARNE PODCZAS TARGÓW GASTRO-HOTEL



Zapraszamy na pokazy 8 i 9 marca:


Największy wybór steków w Polsce z najlepszej długo dojrzewającej wołowiny.

Firma KONKRET Monika Strzałka została założona w 2004 roku. Firma nasza powstała na bazie doświadczeń Firmy KONKRET Zbigniew Stempień, która to produkcję steków rozpoczęła w 1998 roku. Pierwszą wiedzę o produkcji steków zdobyła na szkoleniu w USA. Firma produkuje steki z najlepszej polskiej długo dojrzewającej wołowiny jak i również z wołowiny pochodzącej z USA i Szkocji rasy Angus Black. W asortymencie mamy także wysokiej jakości młodą jagnięcinę ze Szkocji. Do produkcji steków używamy mięsa o bardzo wysokiej jakości. Czas dojrzewania mięsa to 4 tygodnie. Produkt nasz prezentujemy w postaci próbek, a także wykonujemy szkolenia połączone z degustacją.
Nasze steki zdobyły wiele nagród. Ostatnią nagrodę: Certyfikat Doceń Polskie – Top Produkt Firma zdobyła w 2014r.
Nasze produkty sprzedajemy na rynek krajowy i zagraniczny.

Serdecznie zapraszamy do współpracy.
www.steki.eu


Opis Steków do zdjęcia:
Stek z rostbefu z kością z polędwicą – Steak T-BONE
Stek z antrykotu z kością żebrową – Steak TOMAHAWK
Stek z antrykotu bez kości – Steak RIB EYE
Stek z rostbefu bez kości – Steak TOP SIRLOIN



Właściciel Zbigniew Stempień


Pokazy kulinarne kucharzy z Narodowej Reprezentacji Juniorów pod kierownictwem Jarosława Uścińskiego

Targi Gastronomiczno-Hotelarskie

Targi Gastronomiczno-HotelarskieOgólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni jest narodową organizacją której główne cele to min. wspieranie wiedzy kucharzy i młodych adeptów sztuki kulinarnej. Prowadzimy Narodową Reprezentację Kucharzy Juniorów na Olimpiadę Kulinarną w Erfurcie jesienią tego roku. Opiekujemy się także kadrą Wojska Polskiego. Pomagamy zgłaszającym się do nas szkołą gastronomicznym w podnoszeniu jakości pracy najlepszych ich uczniów co buduje nowe autorytety dla rówieśników. Wykorzystujemy każdą możliwość żeby dzielić się wiedzą. Targi Gastro Hotel są także doskonałym pretekstem. Kucharze podzielą się z rządnymi wiedzy swoimi pomysłami na smak i formę. Dziś od nowa uczymy się tradycji. Wracamy do prostych surowców. Zwracamy się ku przyrodzie. to świetny trend który musi i pobudza wyobraźnię kucharzy. Prowokuje ich do poszukiwań i testów. Najczęściej kończy się to starym odkrytym na nowo - i o to chodzi. Pokażemy jak prostymi środkami przygotować spektakularne smaki kasz, grzybów czy warzyw. Popracujemy nad formami i metodami które może przygotować niemal każdy z nas ale tego nie robi. Nie robi bo akurat takiego sposobu nie widział - dlatego magiczne słowo dzielimy się jest kluczem. Chcemy podczas pokazów także pozyskać wiedze od Was - Kucharzy którzy odwiedzają targi i mogą zaprezentować swoje patenty na WOW, na to co cieszy Gości. Razem z naszym partnerem strategicznym Selgros zaprezentujemy to co kochamy - smak i formę. Zapraszamy do czynnego uczestnictwa w pokazach.


Targi Gastronomiczno-Hotelarskie Targi Gastronomiczno-Hotelarskie Targi Gastronomiczno-Hotelarskie Targi Gastronomiczno-Hotelarskie
Targi Gastronomiczno-Hotelarskie Targi Gastronomiczno-Hotelarskie Targi Gastronomiczno-Hotelarskie




Słowa i smaki


Targi Gastronomiczno-Hotelarskie

Kołobrzeg jest postrzegamy jako miejsce, w którym można dobrze zjeść. Wiele restauracji ma swoich stałych klientów. Do wielu turyści wracają zawsze, kiedy tylko pojawią się w okolicy. Lokale, które odnoszą największy sukces wypracowały sobie swoje przepisy. Tworzą dania w oparciu o lokalnie produkty. Zatrudniają ambitnych szefów kuchni, którzy wciąż się rozwijają i nie ustają w dążeniu do zaspakajania naszych oczekiwań.


Dzisiaj, gdy częściej interesujemy się kuchnią jako formą rozrywki czy tradycją, sami stajemy się znawcami kuchni regionalnej. Z łatwością możemy polecić miejsca, które sięgają do historii, do dawnych receptur. Trudniej nas zadowolić, bo stawiamy coraz wyższe wymagania. Nie wystarczy nam już ryba smażona w cieście naleśnikowym i fryturze. Szukamy smaków tradycyjnych, prawdziwych, potraw ze świeżych lokalnych produktów. Sami też coraz częściej gotujemy z rodziną i przyjaciółmi, uczymy się gotować na warsztatach kulinarnych. Dzięki temu możemy z całą pewności stwierdzić, że w Kołobrzegu bardzo dynamicznie rozwija się sztuka kulinarna. Mamy znakomitych kucharzy, którzy uczestniczą w krajowych i międzynarodowych konkursach kulinarnych i zdobywają na nich nagrody i wyróżnienia. Restauracje i kuchnie hotelowe wpisują się w kanon kuchni z tradycjami, gdzie dbałość o szczegóły dania, jego koncepcję, smak i wygląd jest równie ważna jak piękne nakrycie stołu.


Nic więc dziwnego, że w tym miejscu powstaje kolejna książka kulinarna dokumentująca smaki tego regionu. Przepisy na ulubione dania z pomorza zachodniego zabiera i testuje Beata Mieczkowska-Miśtak autorka bloga kulinarnego Słowa i smaki. Ma już na swoim koncie jedną książkę, którą promowaliśmy podczas ostatnich Targów. Zachęcona jej sukcesem zgłębia dla nas meandry pomorskich tradycji kulinarnych. – To mozolna i drobiazgowa praca. Trzeba odszukać przepisy, przetestować. Czasami nie wystarczy zrobić coś raz, czasami trzeba kilka razy. Potem trzeba przepis na potrawę napisać w zrozumiały dla czytelników sposób. Ważne są też piękne zdjęcia, które powodują, że chce się zjeść to danie, które sfotografowaliśmy. – Opowiada Beata. Chciałaby ukończyć książkę na wakacje, ale czy zdąży nie wie. Jak mówi zależy jej na jakości a nad jakością trzeba pracować tak długo aż uznamy , że to jest właśnie to, co chcieliśmy pokazać. Trzymamy kciuki i zapraszamy na spotkanie z Beatą Mieczkowską- Miśtak podczas Targów Gastro Hotel w Kołobrzegu.


Targi Gastronomiczno-Hotelarskie


 

Zapraszamy na pokazy kulinarne 08.03 oraz 09.03.2017

Patronat merytoryczny pokazów: Polska Akademia Sztuki Kulinarnej

Krzysztof Wierzba – Manager Gastronomi oraz Executive Chef Hoteli Trzy Wyspy Medi & SPA w Świnoujściu i Olimp Business & SPA w Wejherowie, Członek Zarządu Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej, prekursor carvingu w Polsce, pomysłodawca i założyciel Carving Team Poland – Polskiej Grupy Carvingowej. Autor i twórca serii felietonów VADEMECUM Polskiej Gastronomii oraz ABC Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej. Laureat, juror oraz organizator wielu konkursów carvingowych i gastronomicznych w całej Polsce.
Danuta Suchorz – Chef kuchni Hotelu Olimp w Wejherowie
Sebastian Richert – Manager Hotelu Olimp w Wejherowie
• Chef Kuchni Beata Białkowska

Temat Pokazów:
• Rozbef z długo dojrzewającej wołowiny z sosem BBQ – wraz z degustacją dla przybyłych gości
• Panierowana wołowina (nowość w gastronomii) – Panierowany Rumsztyk wołowy z Pikantną Salsą – wraz z degustacją dla przybyłych gości
• Wykorzystanie technik carvingowych do dekoracji przygotowanych potraw.

Sponsorzy pokazów:
Hotel Trzy Wyspy Medi & SPA w Świnoujściu,
Hotel Olimp Business & SPA w Wejherowie,
Polska Akademia Sztuki Kulinarnej,
Firma Konkret – steki.eu

 

Współpracujemy z:

culinary com pl www poradnikrestauratora com pl  gk24 pl Targi

nadmorze pl hotwpol Targi

e-konferencje pl targi gastronomiczne targi hotelarskie targi hotelarskietargi turystyczne

turystyka24h pl papaja pl targowestoiska info Targi